ADVERTISEMENT

Painoindeksilaskuri \/ BMI-laskuri

Löytääksesi SI-, US- ja UK-yksiköt syötä paino, pituus ja paina laskentapainiketta Painoindeksilaskuri / BMI-laskuri

or cms

Table of Contents:

Is This Tool Helpful?

     

Formula

English BMI Formula
BMI = (Weight in Pounds / (Height in inches * Height in inches)) *703

 

Metric BMI Formula
BMI = (Weight in Kilograms / (Height in Meters* Height in Meters ))

BMI on helppo ja nopea tapa laskea vastaava kehon rasvamäärä pituuden ja painon perusteella.BMI on indikaattori, joka auttaa u päättämään, oletko alipainoinen, ylipainoinen, liikalihava vai normaali. Voit laskea BMI käyttämällä BMI-laskinta tai soveltamalla BMI-kaavaa.

BMI-luokitus
18.5 tai vähemmän Alipainoinen 

18.5-24.99 Normaalipaino 

25-29.99 Ylipaino 

30-34.99 Liikalihavuus (luokka 1) 

35-39.99 Liikalihavuus (luokka 2) 

40 tai enemmän Sairas lihavuus

Alipaino: Se on vaihe, jossa BMI on yhtä suuri tai pienempi kuin 18.5. Laiha BMI osoitti, että painosi voi olla liian alhainen. Tässä vaiheessa sinua pyydetään ottamaan yhteyttä lääkäriisi. Alipaino kuvaa, pitäisikö sinun lihoa, koska alhainen massa voi heikentää kehosi immuunijärjestelmää. Immuunijärjestelmän heikkeneminen johtaa sairauksiin, kuten kuukautisten katoamiseen (naiset), luukadoon, aliravitsemukseen ja muihin terveysolosuhteisiin. 

Normaali paino: Ihmisillä, joiden painoindeksi on 18.5 - 24.9, sanotaan olevan ihanteellinen määrä ruumiinpainoa. Normaalipainoisilla saavutetaan vähiten vakavien sairauksien esiintyvyyttä ja he kokevat enemmän fyysistä vetovoimaa kuin ihmiset, joilla on BMI korkeammilla tai matalammilla alueilla. 

Ylipaino: Niitä, jotka vaihtelevat BMI : n välillä 25-29.9, pidetään ylipainoisina. Heille suositellaan terveellisiä vinkkejä painon alentamiseksi, kuten ruokavalio ja liikunta. Korkeampi BMI, korkeammat ovat terveysongelmien riski. Äskettäisen terveystutkimuksen mukaan verenpaineen, diabeteksen ja sydänsairauksien lisääntynyt määrä on 27.9 naisilla ja 27.8 miehillä.

Lihavuus (luokka 1): Ihmiset, joiden painoindeksi on 30-34.99, kuuluvat liikalihavuuden luokkaan (luokka 1). Nämä ihmiset ovat fyysisesti epäterveellisessä tilassa. Tähän luokkaan kuuluvat ovat alttiita vakaville sairauksille, kuten sydänsairaudet, diabetes, korkea verenpaine, sappirakon tauti ja myös jotkut syövät. Tällöin ihmisiä kehotetaan vähentämään painoaan 5–10 prosenttia, mikä johtaa huomattaviin terveyden parannuksiin.

Lihavuus (luokka 2): BMI, jonka tulos on välillä 35-39.99, osoittaa painoon liittyvien terveysongelmien suuren riskin ja jopa kuolema on vakava. Ota yhteys lääkäriin ja alenna paino alempaan BMI: hen.

Sairas liikalihavuus: BMI: llä, joka on yli 40 +, on erittäin suuri painoon liittyvien sairauksien ja ennenaikaisen kuoleman riski. Terveysasiantuntijaa suositellaan ottamaan yhteyttä terveysolosuhteisiin.

X
icon
AdBlocker Detected!

To calculate result you have to disable your ad blocker first.